Bude mezi námi jen málo lidí, kteří nemají čokoládu v oblibě. A co teprve, když se čokoláda promění v lahodný nápoj. Existuje mnoho způsobů, jak si tuto lahůdku připravit. Zpříjemněte si dlouhé zimní večery a zkuste si uvařit exkluzivní čokoládu v pohodlí domova.
Jak na lahodnou horkou čokoládu
Základem lahodné horké čokolády je kvalitní čokoláda. Je na preferenci každého, jaký typ čokolády zvolí. Někdo má raději hořkou čokoládu, někdo dá přednost čokoládě mléčné. Když k čokoládě přidáte trochu kvalitního mléka a dle chuti dosladíte třtinovým cukrem, můžete vykouzlit lahodný čokoládový nápoj, který ocení každá příchozí návštěva.
Na ingrediencích záleží, pokud se chuť mléka a tmavého cukru spojí s kvalitní čokoládou, vznikne opojný nápoj, který budete chtít pít stále dokola. Při přípravě se nebojte experimentovat a přidat si do horké čokolády ty ingredience, které máte rádi.
Ingredience a recept
- 100 ml smetany pro dosažení krásně husté, krémové konzistence
- 50 – 100 g čokoládových peciček nebo nalámané kvalitní čokolády
- Cukr podle chuti
- Na ozdobu skořici, chilli, drcené mandle nebo marshmallow
Postup
Do skleněné misky nebo hrnečku s uchem nalijte mléko nebo smetanu. Misku nebo hrneček ponořte do horké vodní lázně v širším hrnci a za občasného míchání zahřívejte. Vmíchejte čokoládu a směs stále zahřívejte. Poté co přivedete vodu v hrnci k varu, míchejte směs asi tři minuty, dokud není směs hladká a lesklá. Čokoláda by měla krátce přejít varem a díky vodí lázni se nepřipálí.
Máte čokoládu rádi hustou nebo máte raději konzistenci podobnou kakau? Záleží jen na vašich preferencích. Požadované konzistence dosáhnete přidáním mléka nebo smetany. Množství záleží čistě na vás.
Poté co misku vytáhnete z vodní lázně, nalijte horkou čokoládu do skleničky nebo oblíbeného hrnečku a dozdobte dle chuti. Teď už stačí vychutnávat si lahodný čokoládový nápoj s rodinou nebo přáteli.